τελευταία άρθρα σε τίτλους

Η αντιφασιστική ομάδα “La Banda Cervi”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Σαν σήμερα, στις 28 Δεκεμβρίου 1943, και τα επτά αδέλφια της οικογένειας Cervi εκτελέστηκαν από τους φασίστες στο Ρέτζιο Εμίλια της Βόρειας Ιταλίας. Όλα τα επτά αδέλφια συμμετείχαν στην ιταλική αντίσταση κατά του φασισμού στην αντάρτικη ομάδα “La Banda Cervi”, που πήρε το όνομα της οικογένειάς τους.

Οι αδελφοί Aldo, Antenore, Augustine, Ettore, Ferdinando, Gelindo, Ovidio και ο πατέρας τους Alcide, κομμουνιστής ενοικιαστής αγρότης, δημοσίευσαν αντιφασιστική προπαγάνδα και πανηγύρισαν όταν η κυβέρνηση Μουσολίνι κατέρρευσε τον Ιούλιο του 1943.

Αλλά μετά τη γερμανική εισβολή στη βόρεια Ιταλία, ο Μουσολίνι επανήλθε ως ηγέτης της Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας, ο Αλκίντε συνελήφθη και τα αδέλφια Cervi αναγκάστηκαν να κρυφτούν και να ενταχθούν στην αντίσταση των παρτιζάνων. Έκαναν σαμποτάζ σε γραμμές ηλεκτροδότησης, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και επιχείρησαν να απαγάγουν έναν τοπικό φασίστα αξιωματούχο. Όμως συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 1943 μετά από επιδρομή στο οικογενειακό τους αγρόκτημα και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν τους τελείωσαν τα πυρομαχικά.

Ο Αλσίντ δραπέτευσε από τη φυλακή το 1944, επέζησε του πολέμου και έζησε μέχρι το 1970, ενώ 200.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του. Ο γιος του Άλντο, ο Αντέλμο, ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών όταν εκτελέστηκε ο πατέρας του, παραμένει μέχρι σήμερα εξέχων αντίπαλος του φασισμού στην Ιταλία.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: