τελευταία άρθρα σε τίτλους

Για την δολοφονική επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ στις 27 Γενάρη 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,754 other subscribers
21-year-old Alqam Khayri, the suspected gunman in a Jerusalem terror shooting January 27, 2023, that killed seven people, is seen in an undated photo at Jerusalem's Al-Aqsa Mosque (Social media) πηγή: TImes of Israel

Στις 27 Γενάρη, ημέρα της απελευθέρωσης του Άουσβιτς και διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, κοντά σε μια συναγωγή στην γειτονιά Neve Yaakov της Jerusalem, μια δολοφονική επίθεση αφήνει αυτή τη φορά, 7 νεκρούς και 3 τραυματίες.

Η επίθεση έγινε από κάτοικο της Ανατολικής Jerusalem, ο οποίος με βάση τις πληροφορίες που διακινήθηκαν σε ειδησεογραφικά μέσα του Ισραήλ, περίμενε κοντά στην συναγωγή για να επιτεθεί μετέπειτα προς όποιον βρισκόταν μπροστά του, το απόγευμα του Shabbat.

Η επίθεση γιορτάστηκε στην Γάζα και στις πόλεις της Δυτικής όχθης, ενώ η Χαμάς επικρότησε την επίθεση που ήρθε ως αποτέλεσμα της ανεβασμένης έντασης στη περιοχή, μετά τις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στο προσφυγικό καμπ Jenin στην δυτική όχθη.

Πέρα από τις επίπονες και δολοφονικές εντάσεις που κυκλώνουν την περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες και την συνολική υποτίμηση της ζωής όσων ζούνε μέσα στην εμπόλεμη κατάσταση και από τις δυο πλευρές, η επίθεση αυτή παραμένει μια δολοφονική δήλωση μίσους, που μπορεί να είναι μόνο και αδιαπραγμάτευτα καταδικαστέα.

Η κυκλοφορία της είδησης της επίθεσης σε κύκλους εκτός της Jerusalem, η επιδοκιμασία και η στήριξη αυτής της ενέργειας στις 27 Γενάρη, εντείνει τον συμβολισμό της και πριμοδοτεί εκ νέου, τις δυνάμεις της άρνησης του Ολοκαυτώματος, όσο ταυτόχρονα κατασκευάζει τις προϋποθέσεις για ένα επόμενο Άουσβιτς.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ιστορικές εντάσεις που αναπαράγουν την κρατική και μη κρατική βία στην περιοχή, με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ιστορικές εντάσεις που επιχειρούν ξανά στο παρόν μας, να ενεργοποιήσουν την δολοφονική μηχανή του αντισημιτισμού, μέσα και έξω από το Ισραήλ.

από τη Σύνταξη

About furdenkommunismus (823 Articles)
για τον κομμουνισμό

1 Comment on Για την δολοφονική επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ στις 27 Γενάρη 2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: