τελευταία άρθρα σε τίτλους

ΟΙ διαδηλώσεις για τις τιμές στην Νέα Υόρκη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Στις 20 Φεβρουαρίου 1917, στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, μετά από καυγά μεταξύ μιας γυναίκας και ενός πωλητή κρεμμυδιών στην Orchard Street, έλαβε χώρα μια διαμαρτυρία για τρόφιμα από Εβραίες κυρίως γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι τιμές των τροφίμων και των βασικών αγαθών είχαν αυξηθεί σημαντικά και οι άνθρωποι της εργατικής τάξης δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα. Αφού άρχισε ο καυγάς, η γυναίκα ανέτρεψε το καρότσι του κρεμμυδοπώλη και εκατοντάδες γυναίκες άρχισαν να αρπάζουν τρόφιμα και να τα πετούν στην αστυνομία όταν αυτή έφτασε. Μία από τις συμμετέχουσες ήταν η Μαρία Γκανζ, μια αναρχική εργοδηγός εργοστασίου.

Οι συμπλοκές εξαπλώθηκαν στους γύρω δρόμους και οι γυναίκες έκαναν πορεία προς το δημαρχείο, όπου η Ganz συνελήφθη επειδή έβγαλε λόγο στα γίντις.

Μια ομάδα γυναικών ίδρυσε στη συνέχεια την Ένωση κατά των υψηλών τιμών της μητέρας, με γραφείο στα κεντρικά γραφεία της εβραϊκής εφημερίδας Jewish Daily Forward, και οργάνωσε μποϊκοτάζ ορισμένων προϊόντων σε όλη την πόλη, προκειμένου να αναγκάσει τους πωλητές να μειώσουν τις τιμές.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: