τελευταία άρθρα σε τίτλους

Σχόλιο σχετικά με την επίθεση στον Βαρουφάκη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι μια ακόμα απόδειξη για την κατρακυλά που έχει πάρει το φερόμενο ως «αντικαπιταλιστικό» κίνημα. Ο λόγος των δραστών της επίθεσης είναι για ακόμα μια φορά αποκαλυπτικός. Το «εσύ που ψήφισες μνημόνια», εκτός του ότι είναι ανιστόρητο και δείχνει την προχειρότητα και την συνθηματική φρασεολογία και αντίληψη, η οποία υπονοεί ότι ο «Βαρουφάκης είναι «προδότης των ξένων δυνάμεων» και ο ξυλοδαρμός ως μια «προσωπομορφοποίηση του κακού» έχει σίγουρα ένα άρωμα ενός δομικού αντισημιτισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαρουφάκης έπεσε θύμα επίθεσης τέτοιων ατόμων. Αποτελεί μάλλον έναν αγαπημένο στόχο τέτοιων ατόμων, γιατί προβάλει τον εαυτό του στις εικόνες των ΜΜΕ, ως ένα «κοσμοπολίτη διανοούμενο» με ότι σημαίνει αυτό.

Από την άλλη πλευρά, όσοι-ες έτρεξαν από την πρώτη στιγμή να αποκαλέσουν φασίστες τους δράστες της επίθεσης, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί-ες. Ζούμε σε μια περίοδο όπου ο όρος «φασισμός» έχει σχετικοποιητικά ξεχειλώσει επικίνδυνα για τις ανάγκες της θεαματικής προπαγάνδισης του κάθε πολιτικού μικροχώρου και όχι μόνο. Η σχετικοποίηση του φασισμού από διάφορους χώρους συμβάλει στο έργο της καπιταλιστικής κυριαρχίας που επιθυμεί να ενισχύσει την ιστορική λήθη και διαστρέβλωση.

υσ: Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Βαρουφάκης είχε φερθεί άσχημα σε ακτιβιστές πριν λίγες μέρες με ανάλογες πρακτικές. Περισσότερα εδώ: https://freedomnews.org.uk/2023/03/10/russian-and-ukrainian-activists-silenced-at-mera25-event/

Από τη σύνταξη

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: