τελευταία άρθρα σε τίτλους

Σχόλιο για τις βίαιες συλλήψεις οικολόγων ακτιβιστών στη Θεσσαλονίκη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Προχθές στην Θεσσαλονίκη, μια ομάδα οικολόγων ακτιβιστών διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία αρχαίας αγοράς ενάντια στην κοπή δέντρων που σχεδιάζει η διοίκηση της πόλης. Η ειρηνική διαμαρτυρία των ανθρώπων αυτών, αντιμετώπισε για ακόμα μια φορά το σκληρό πρόσωπο των δυνάμεων καταστολής του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους, όπου άσκησαν βία ενάντια στους διαδηλωτές-τριες, συλλαμβάνοντας 14 άτομα. Μάλιστα, 5 από τους συλληφθέντες πέρασαν την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Τρεμόπουλος. Ύστερα από τις συλλήψεις, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες, αποδεικνύοντας ότι αυτή ήταν που ζήτησε την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής του κράτους. Τον Μιχάλη Τρεμόπουλο τον γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου του «Τα τρία έψιλον και ο εμπρησμός του Κάμπελ», μια εκδήλωση που διοργανώσαμε μαζί με την Αντιεθνικιστική Κίνηση τον περασμένο Νοέμβριο. Η επίθεση ενάντια σε αυτόν και στους υπόλοιπους-ες είναι ένα ακόμα βήμα στην συνέχεια της προετοιμασίας του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους για την κλιμάκωση της καταστολής και του σχεδίου για εκμηδένιση των ελεύθερων χώρων. Ούτε τα δέντρα δεν είναι ασφαλής από την εμπορευματική κοινωνία και το σχέδιο μετατροπής των πόλεων σε σύγχρονα φρούρια χωρίς πράσινο και χώρους ζύμωσης και κοινωνικοποίησης.

Ασφαλώς η κίνηση αυτή έρχεται ως μια ακόμη συνέπεια προσπάθειας “εξευγενισμού” μιας “υποβαθμισμένης” περιοχής, όπου εξευγενισμός σημαίνει εκτοπισμός της τάξης μας από τις γειτονιές μας στο όνομα των επενδύσεων. Αντίστοιχα πλάνα αναμόρφωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λόφο του Στρέφη, στην πλατεία Εξαρχείων, στον Ευαγγελισμό και στην Ακαδημία Πλάτωνος. Όλα αυτά για να γίνουν οι γειτονιές πιο προσιτές σε επενδύσεις, αναμορφώσεις στο όνομα της αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων αλλά πρακτικά πάντα εις βάρος της τάξης μας.

Να εκφράσουμε έμπρακτα την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους 14 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη.

Βίντεο από τη στιγμή των συλλήψεων

Της Σύνταξης

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: