τελευταία άρθρα σε τίτλους

Για τα 70 χρόνια από την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,321 other subscribers
Η Διακήρυξη της ανεξαρτησίας. Στο βήμα ο Μπεν Γκιουρόν

«Το γεγονός ότι κανένα δυτικοευρωπαϊκό κράτος δεν στάθηκε ικανό να εξασφαλίσει την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του εβραϊκού λαού και να τον προστατεύσει ενάντια στην βία των φασιστών δημίων, δικαιολογεί τους στόχους των Εβραίων για ίδρυση δικού τους κράτους. Θα ήταν άδικο να μην το λάβουμε υπ’ όψη αυτό και να αρνηθούμε στον εβραϊκό λαό το δικαίωμα να πραγματώσει αυτόν τον στόχο».

Δήλωση του πρεσβευτή της ΕΣΣΔ στα Ηνωμένα Έθνη, Αντρέι Γκρομίκο, 14/5/1947.

Σήμερα 14/5/2018 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Επρόκειτο για μία ιστορική στιγμή, καθ’ όσον τα εδάφη του Ισραήλ ήταν σκλαβωμένα επί 20 αιώνες (!!!) και συγκεκριμένα από τoν πρώτο αιώνα πΧ μέχρι και το 1948 διαδοχικά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, στο Βυζάντιο, στο Ισλάμ, στους Ευρωπαίους Σταυροφόρους, ξανά στο Ισλάμ, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τέλος στην Βρετανική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ στα πλαίσια του νεοϊδρυθέντος κράτους έδωσε για πρώτη φορά μετά από 20 αιώνες τη δυνατότητα στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Μωαμεθανισμό) να συνυπάρξουν ειρηνικά στην πόλη σε πλαίσια πλήρους ανεξιθρησκίας και ελευθερίας της λατρείας, χωρίς τους αποκλεισμούς, τις διώξεις και τις σφαγές των προηγούμενων αιώνων. Συγχρόνως η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ την επαύριο του Ολοκαυτώματος ανέκοψε τα μαζικά αντισημιτικά πογκρόμ και τις διώξεις τις οποίες υφίσταντο οι Εβραίοι/ες στον ευρωπαϊκό χώρο από τον 12ο αιώνα μέχρι και το 1945.

Μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη γη του Ισραήλ μέσα από απίστευτες ταλαιπωρίες, κακουχίες και περιπέτειες κατέφυγαν οι επιζώντες/-ήσασες του Ολοκαυτώματος, εν γένει το πιο φτωχό και κολασμένο κομμάτι του εβραϊκού πληθυσμού το οποίο είχε ενστερνισθεί το σιωνιστικό πρόταγμα και το οποίο αγωνίσθηκε από κοινού με τους Εβραίους/ες οι οποίοι/ες ήδη διέμεναν στα εδάφη τα οποία απελευθερώθηκαν.

Το εγχείρημα της ίδρυσης του ισραηλινού κράτους δέχθηκε την ηθική, υλική, πολιτική και διπλωματική στήριξη από την ΕΣΣΔ και την προοδευτική ανθρωπότητα της εποχής. Η ΕΣΣΔ ήταν η πρώτη χώρα η οποία αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ τρείς μόλις ημέρες μετά την Διακήρυξη. Η ΕΣΣΔ άλλαξε γραμμή απέναντι στο Ισραήλ μετά την στροφή του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Αμέσως μετά την Διακήρυξη, το Ισραήλ δέχθηκε τη συντονισμένη πολεμική επίθεση της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράκ. Η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ κατόπιν της νικηφόρας έκβασης του πολέμου τον οποίο διεξήγαγε εναντίον της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των αραβικών ελίτ, ήταν ένα από τα επιστεγάσματα της Αντιφασιστικής Νίκης, απόρροια του ότι ο Κόκκινος Στρατός νίκησε τον πόλεμο εναντίον του φασισμού και τερμάτισε το Ολοκαύτωμα. Αντίστοιχα, η νίκη του Ισραήλ συνετέλεσε στην ανατροπή της βρετανικής αποικιοκρατίας σε όλη την Μέση Ανατολή.

Aξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για δεκαετίες η οικονομία του Ισραήλ υπό την κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος είχε εν πολλοίς σοσιαλιστικό προσανατολισμό στηριζόμενη στα κιμπούτς τα οποία είναι φορείς συλλογικής οργάνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και τα οποία ακόμη υπάρχουν και αναπτύσσονται.

Όσοι σήμερα αρνούνται στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει, είναι οι ίδιοι που εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό και αρνούνται-σχετικοποιούν το Ολοκαύτωμα.

5 Comments on Για τα 70 χρόνια από την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ισραήλ

  1. laskaratos // May 27, 2018 at 4:25 am // Reply

    Μια εμμονική αντισημίτρια, αρνήτρια του Ολοκαυτώματος, καταδικάστηκε στη Βρετανία.

    https://resistinghate.org/alison-chabloz-anti-semite-and-islamophobe/


    Resisting Hate first came across the notorious Anti Semite Alison Chabloz in 2015. Like many anti hate groups we have felt it prudent to keep an eye on a woman who seems so relentlessly determined to slander the memory of the millions of innocents slaughtered by the Nazis in the Second World War.

    For Ms Chabloz is a Holocaust denier. Not in the academic sense – which is a futile position anyway given the hard evidence that the Holocaust (including the gas chambers Ms Chabloz) took place – but she is a denier in the Jew hating, delighting in causing as much public offence and misery as possible sense.

    http://www.bbc.com/news/uk-england-derbyshire-44253085

    YouTuber Alison Chabloz guilty over anti-Semitic songs
    25 May 2018
    A blogger has been found guilty of broadcasting anti-Semitic songs on YouTube.

    Alison Chabloz, 54, from Glossop, Derbyshire, wrote and performed three songs about Nazi persecution, including one about the young diarist Anne Frank.

    Chabloz claimed the Holocaust was “a bunch of lies” and referred to Auschwitz as a “theme park”.

    She was warned she may be jailed at her sentencing on 14 June. There was scuffle outside court.

    …………………..

    Η οικογένειά της σύσσωμη, γέροι γονείς, σύζυγος, κόρη, συνάδελφοι (τώρα άνεργη), την έχει αποδοκιμάσει και εγκαταλείψει

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5522203/Singing-Holocaust-denier-disowned-daughter.html

    EXCLUSIVE – ‘The last thing I want is her to get in touch’: Family abandons ‘manipulative’ Holocaust denier who sang about Auschwitz being a ‘theme park’ and mocked Anne Frank

    Alizon Chabloz, 53, was found guilty of hate crimes after denying the Holocaust and mocking survivors in her songs

    Her daughter has disowned her and her elderly parents have thrown her out
    Her former bandmates described her as ‘manipulative’ and she was barred from the local Labour club where she used to perform at pro-Palestinian events
    Fiyaz Mughal, the founder of Tell Mama, an anti-Islamophobic charity, stood by her when she was sacked for anti-Semitism but has since distanced himself
    By Jake Wallis Simons, Associate Global Editor and Alexandra Williams In Switzerland and Tracey Kandohla For Mailonline

    11:51 BST, 25 May 2018


    The elderly parents of Chabloz have kicked her out of their home in Derbyshire home where she moved to after she was sacked from her job as a cruise ship entertainer for her anti-Semitic views

    Like

  2. shadesmag // May 27, 2018 at 9:49 am // Reply

    Έχεις χρόνο να μεταφράσεις αυτές τις πληροφορίες στα ελληνικά; Είναι δυνατό θέμα

    Like

  3. laskaratos // May 27, 2018 at 3:07 pm // Reply

    Θα προσπαθήσω γιατί απουσιάζω. Κατά κανόνα οι Αντισημίτες αν δεν είναι απλοί παλιάνθρωποι, είναι παράφρονες, αυτή είναι λαι τα δύο.

    Liked by 1 person

    • shadesmag // May 27, 2018 at 3:12 pm // Reply

      Όντως είναι παράφρονες. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντισημτισμός είναι μια ψευδο-ανάλυση (ιδεολογία) εξήγησης των “δεινών” της ανθρωπότητας. Αυτό τον καθιστά και ιδιαίτερα επικίνδυνο με ότι μορφή και αν αυτός πάρει

      Like

  4. laskaratos // May 27, 2018 at 9:30 pm // Reply

    https://resistinghate.org/alison-chabloz-anti-semite-and-islamophobe/

    Η σελίδα Αντίσταση στο μίσος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τη διαβόητη Αντισημίτρια Alison Chabloz, το 2015. Όπως και πολλές ομάδες εναντίον του μίσους, θεωρήσαμε ότι είναι συνετό να παρακολουθούμε μια γυναίκα που φαίνεται τόσο αμείλικτα αποφασισμένη να συκοφαντεί τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί στο δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

    Γιατί η κα Chabloz είναι ένας αρνητής του Ολοκαυτώματος. Όχι με την ακαδημαϊκή έννοια – η οποία είναι ούτως ή άλλως μάταιη δεδομένης της σοβαρής απόδειξης ότι έλαβε χώρα το Ολοκαύτωμα (συμπεριλαμβανομένων των θαλάμων αερίων κα Chabloz) – αλλά είναι μία αρνήτρια στον Εβραίο που μισεί, ευχαριστούμενη να προκαλέσει τόση δημόσια προσβολή και δυστυχία όσο είναι δυνατό.

    http://www.bbc.com/news/uk-england-derbyshire-44253085

    Η χρήστρια του Youtube Alison Chabloz, κρίθηκε ένοχη για τα αντισημιτικά τραγούδια της
    25 Μαΐου 2018
    Μια blogger έχει κριθεί ένοχος για την εκπομπή αντισημιτικών τραγουδιών στο YouTube.

    Η Alison Chabloz, 54 ετών, από το Glossop του Derbyshire, έγραψε και παρουσίασε τρία τραγούδια για τις διώξεις των Ναζί, μεταξύ των οποίων και μία για τη νεαρή συγγραφέα ημερολογίου Άννα Φρανκ

    Η Chabloz υποστήριξε ότι το Ολοκαύτωμα ήταν “ένα μάτσο ψέμα” και αναφέρθηκε στο Άουσβιτς ως “θεματικό πάρκο”.

    Την προειδοποίησαν ότι μπορεί να φυλακιστεί κατά την καταδίκη της στις 14 Ιουνίου. Υπήρξε μάχη έξω από το δικαστήριο

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5522203/Singing-Holocaust-denier-disowned-daughter.html

    790/5000

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- «Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να έλθω σε επικοινωνία με αυτήν»: Η οικογένεια εγκαταλείπει την «χειραγωγό» αρνήτρια του Ολοκαυτώματος η οποία τραγουδούσε για το Auschwitz ως ένα θεματικό πάρκο και ειρωνεύτηκε την Άννα Φρανκ

    Η Alison Chabloz, 53 ετών, κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα μίσους αφού αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα και κορόιδεψε τους επιζώντες στα τραγούδια της

    Η κόρη της την αποκηρύσσει και οι ηλικιωμένοι γονείς της την έδιωξαν
    Οι πρώην σύζυγός της χαρακτήρισε την ταινία ως «χειραγωγητική» και απαγορεύτηκε από το τοπικό εργατικό σωματείο, όπου παίζονταν σε φιλοπαλαιστινιακές εκδηλώσεις.
    Ο Fiyaz Mughal, ο ιδρυτής της “Πες στη Μαμά”, μιας αντι-ισλαμοφοβικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, την στήριξε όταν απολύθηκε για αντισημιτισμό, αλλά έκτοτε αποστασιοποιήθηκε.

    Οι ηλικιωμένοι γονείς της Chabloz την έχουν διώξει από το σπίτι τους στο Derbyshire, όπου μετακόμισε, αφού απολύθηκε από την εργασία της, ως διασκεδάστρια κρουαζιερόπλοιου, για τις αντισημιτικές της απόψεις

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.