τελευταία άρθρα σε τίτλους

8 Μάη 1945: Η μέρα της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας μέσα από μια φωτογραφία

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,321 other subscribers

Μια ιστορική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο yad Vashem. Την δημοσιεύουμε με αφορμή την ιστορική αυτή μέρα. To Shades κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θυμόμαστε την συγκεκριμένη ημέρα και έχουμε διοργανώσει στο παρελθόν καμπάνιες μνήμης.

Για την φωτογραφία:

Λατερίνα, Ιταλία: Οι στρατιώτες της Εβραϊκής Ταξιαρχίας κρατούν εφημερίδες που αναγγέλλουν το τέλος του πολέμου. Ο αγγλικός τίτλος της πρώτης σελίδας γράφει: “Ο πόλεμος τελείωσε: “Γερμανία: Το τέλος”.

Η Ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης στην Ευρώπη είναι η ημέρα μνήμης για την επίσημη αποδοχή από τους Συμμάχους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου της άνευ όρων παράδοσης των ενόπλων δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας την Τρίτη 8 Μαΐου 1945. Η μέρα αυτή σηματοδότησε το επίσημο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στο Ανατολικό Μέτωπο, με τις τελευταίες γνωστές βολές να πέφτουν στις 11 Μαΐου. Λίγο πριν στις 30 Απριλίου του 1945 ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του και η Κόκκινη Σημαία ανέμιζε στο Ράιχσταγκ. Ο Κόκκινος Στρατός είχε συντρίψει την άμυνα των ναζιστών στο Βερολίνο. Η Σοβιετική Ένωση τότε και η Ρωσία σήμερα διοργανώνουν εκδηλώσεις στις 9 Μαΐου, καθώς η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 23:01 της 8ης Μαΐου, ώρα Κεντρικής Ευρώπης- αυτό αντιστοιχούσε στις 00:01 της 9ης Μαΐου, ώρα Μόσχας.

About furdenkommunismus (1040 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.