τελευταία άρθρα σε τίτλους

εγκώμιο στην σεξεργασία

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,321 other subscribers

Η σεξεργασία και η σεξοβιομηχανία (με ό,τι περιλαμβάνει: πορνεία, βιομηχανία πορνό) είναι άμεσα αναπαραγωγική δραστηριότητα διότι παράγει την διευρυμένη αναπαραγωγή ατομικά καθορισμένων ποσοτήτων εργατικής δύναμης, και στον ίδιο χρόνο, αν εντάσσεται στην βιομηχανία πορνό, είναι και άμεσα παραγωγική, διότι παράγει συγκεκριμένες ανταλλακτικές αξίας (τα πορνό προϊόντα). Καθίσταται δε εμφανές ότι από την στιγμή σύμφωνα με την οποία έχει υπαχθεί στο κεφάλαιο, είναι βιομηχανικά οργανωμένη, ιδιαίτερα στις κεφαλαιακές μητροπόλεις.

Επιπρόσθετα, η σεξεργασία έχει έναν έντονο και σημαντικό (μητρο)πολιτικό χαρακτήρα, καθώς εκτελείται στους ίδιους χρόνους με εργασιακές δραστηριότητες παροχής κατανάλωσης, μουσικής, χορού, δρωμένων, θεαμάτων, ακροαμάτων, ως επίσης με εμπορικές ανταλλαγές.

Σκεφθείτε ένα μεγάλο κλαμπ στο Σόχο του Λονδίνου: την ίδια στιγμή που σερβίρονται τα ποτά, κάποιες σεξεργάτες/-ριες μπορεί να χορεύουν, κάποιοι/-ες μπορεί να παρέχουν σεξεργασία in actu, οι djs δοκιμάζουν νέες λούπες και μπιτς, ένα συνεργείο κινηματογράφησης μπορεί να παίρνει βίντεο, στα στενά κάποιοι νεολαίοι αγοράζουν ουσίες, όλοι καταδύονται ή αναδύονται σε ένα αναπαραγωγικό όργιο, και φυσικά ο σεκιουριτάς στην είσοδο παρέχει ασφάλεια, διάφοροι τύποι από όλες τις γωνιές του κόσμου κλείνουν δουλειές, άλλοι παρακολουθούν, την ίδια στιγμή που τα surveillance systems της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, προσπαθούν να έχουν κατόπτευση των όλων δραστηριοτήτων. –Αυτό είναι από μόνο του μια βιομηχανική μονάδα, με έντονη ιδιαίτερη μητροπολιτική σήμανση:

Τα βιοπολιτικά όρια μετατοπίζονται, ο υλισμός των σωμάτων χτυπάει κόκκινο, η κοινά παραδεδεγμένη κοινωνική ηθική βουλιάζει σε κάποια σελίδα της “Γενεαλογίας της Ηθικής”, οι ρομαντικές επενδύσεις φαλιρίζουν, οι φορμαλιστικές κατηγορικές προσταγές υποκλίνονται στον μηδενισμό, και όλα εκρήγνυνται λιβιδινικά κάθε σαββατιάτικο βράδυ.

Όμως, αυτή η δραστηριότητα συγκροτεί και πεδία πάλης για τον καθορισμό των μητροπολιτικών χώρων. Από τα πάνω εξευγενισμός, ομαλή αρχιτεκτονική εξέλιξη και ανάπτυξη σε διαλεκτική με την ανάπτυξη και έξελιξη των παραγωγικών δυνάμεων και ιδιαίτερα την βιομηχανία κατασκευών, ή παραβιομηχανική τζανκίλα, ποιά κουλτούρα θα ηγεμονεύει, ποιες κοινότητες θα παίρνουν τις δουλειές, σε τι ποσοστά, ποια ταξικά χαρακτηριστικά θα κυριαρχούν;

Ωχ, αυτά τα βικτωριανά βιομηχανικά πυρότουβλα πόσα έχουν ακούσει.

Πιο ευρύτερα, οι σεξεργάτες (ανεξαρτήτως φύλου) παράγουν ροές: πρώτα από όλα επιθυμητικές, πολιτισμικές διασταυρώσεις, σημειολογικές ροές, και έτσι συμβάλλουν στην παραγωγή γνωσιοπληροφοριακής ροής. Σκεφθείτε την πυκνότητα, την βαρύτητα και το βάθος της πολιτισμικής γνώσης με πληροφοριακό περιεχόμενο την οποία διαθέτει μια σεξεργάτρια στο Σόχο.

Επομένως, με βάση αυτά, η σεξεργασία προσεγγίζει την ίδια την ύπαρξη του συλλογικού εργάτη πιο εύκολα από άλλες εργασίες, ακόμη και από αυτές της υψηλής ειδίκευσης. Είναι από τεχνική άποψη μια ρευστή ποιότητα εργασίας, καθώς στον ίδιο χρόνο από την μια πρέπει να αποειδικεύεται ώστε να αποκτά όλο και πιο ολιστικά πολιτισμικά και αισθητικά χαρακτηριστικά, και από την άλλη πρέπει να τα εφαρμόζει στην κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή να αποκτά ειδικευμένο χαρακτήρα, ατομικοποιώντας. Εδώ έγκειται η βασική τεχνική διαφορά της από την εργασία στην κοινωνική φροντίδα, καθώς η social care work εμπλέκεται κατά κύριο λόγο στην μοιριακότητα.

Το 2000 στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση ΣεξΕργατών (International Union of Sex Workers).1 Πρόκειται για μία από τις πιο μαχητικές2 ενώσεις εργατών η οποία συμβάλλει τα μάλα στον υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης καθορισμό των μητροπολιτικών χώρων.

O.N

2 Το δικαίωμα και το καθήκον της αυτοάμυνας είναι κομβικό για την Διεθνή Ένωση ΣεξΕργατών.

About furdenkommunismus (1030 Articles)
για τον κομμουνισμό

8 Comments on εγκώμιο στην σεξεργασία

  1. Left G700 // June 2, 2021 at 9:34 pm // Reply

    Εδώ, το πράγμα έχει «προχωρήσει» τόσο πολύ, που μόνο η τέχνη πια μπορεί να κάνει το θαύμα της (ο Μαρξ επαναλαμβάνει τραβώντας τα μαλλιά του πως «αν αυτοί είναι μαρξιστές, τότε εγώ δεν είμαι μαρξιστής», ο Λένιν μάς γράφει αφού τον γράψαμε, ο Τρότσκι πλανάρει την 5η Διεθνή και πνίγεται στη δουλειά, ο Μπακούνιν έχει προβλήματα υγείας και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία κι ο Θεός δεν θέλει να μας βλέπει):

    Like

  2. τελευταία κουβέντα. όταν τρως ψαρι μην τρως αβγο. να μην ξαναμπλέξεις εκείνο που αποκαλείς “θεο”, με την εργατική κριτική. καλύτερα, αν έχεις τέτοιες αναζητήσεις, να κλειστείς σε κάνα μοναστήρι.

    Like

  3. Υ.Γ παντού θα λεγόμαστε όπως γουστάρουμε

    Like

  4. Left G700 // June 4, 2021 at 3:48 pm // Reply

    Φίλε μου Ο.Ν,

    Ώστε ούτε η τέχνη, λοιπόν; Πραγματικά λυπάμαι.

    Like

    • ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΑ ΚΙ ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΣΗΣ ΠΙΑΣΤΗΝΑ

      Like

    • υπήρχε μια πόλη που την λέγανε μασα. εκει τα αγγούρια κατηγορούν αυτούς που παρέχουν πληροφορίες

      Like

  5. ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΑ ΚΙ ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΣΗΣ ΠΙΑΣΤΗΝΑ

    Like

    • ΥΓ. όπως ο περιπλανώμενος σπουργίτης κι όπως το ιπτάμενο χελιδόνι, έτσι και μια άδικη κατάρα θα ενσκήψει στον οικο

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.