τελευταία άρθρα σε τίτλους

12 μέρες με αντι-αντιΡομά πανό

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,321 other subscribers
Φωτογραφία αρχείου

Αυτή είναι η τελευταία (12/4) φωτογραφία του πανό της ομάδας “Against Antisemitism in Corfu” με αντι-αντιΡομά μήνυμα που είχε ανέβει στην Ανουντσιάτα με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ρομά και αίτια τόσο την πρόσφατη ατιμώρητη δολοφονία Ρομά από ορκισμένο ρατσιστή μπαλαμό στην Κόρινθο όσο και τη ντόπια αδιάντροπη και αμετανόητη (μετά το φιάσκο) ρατσιστική δυσφήμιση των Κερκυραίων Ρομά για το χαμό μίας ανυπόληπτης προτομής.

Τόσο η παρουσία της ομάδας και το μοίρασμα κειμένου όσο και το ίδιο το πανό που έμεινε ψηλά στο δημόσιο και πολυσύχναστο χώρο για 12 μέρες ήταν μια έμπρακτη απάντηση στο μονολιθικό κυρίαρχο ρατσιστικό λόγο που τα αποτελέσματά του, δηλαδή ο αποκλεισμός και η εγκληματοποίηση των Ρομά, φυσικοποιούνται από τους ρατσιστές-νοικοκυραίους ως πρωταρχικά αίτια.

Με το πρόσχημα του κουρέματος των θάμνων ο δήμος αφαίρεσε ανήμερα της “Κυριακής των Βαΐων” το πανό ικανοποινώντας το “αίτημα” μιας χουφτας φασιστοειδών που ξεσπάθωσαν σε σκουπιδοσελίδα του φβ. Ως γνωστό, οι σελίδες που γκρινιάζουν για τα “κακώς κείμενα”, τα μόνα “σκουπίδια” που αντιλαμβάνονται είναι οι κοινωνικές μειονότητες.

Έτσι λοιπον, ο “άγιος” στην περιφορά του όχι μόνο δεν αντίκρισε τους Εβραίους αφού παρέκαμψε την Εβραϊκή Συνοικία, ως είθισται, αλλά απέφυγε και την υποχρέωση να συμπεριλάβει τους Ρομά ως ισότιμους Κερκυραίους πολίτες.

                                                                       Against Antisemitism in Corfu

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.