τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ο Ρομά που πυροβόλησε στον αέρα

Μερικές αυτονόητες σκέψεις, που θεωρούνται αιρετικές

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,754 other subscribers
Οι Έλληνες Ναζί δεν ξεχνούν και ξαναχτύπησαν στο Μενίδι

Άρθρο άποψης του Λ.

Ποιος είναι ο μεγάλος ένοχος του τραγικού ατυχήματος στο Μενίδι, που προκαλεί μεγάλο πόνο σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται από τον τόπο ή τις κοινωνικές συντεταγμένες του δράματος; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν «ο δολοφόνος» ή ακόμη χειρότερα «οι γύφτοι». Ο μεγάλος όμως ένοχος είναι το Κράτος. Πυροβολούν στον αέρα μόνο οι Ρομά; Ασφαλώς και όχι. Πυροβολούν πολλοί σε πολλά μέρη και ιδίως στην Κρήτη, όπως κάνει, και φωτογραφίζεται με θράσος, ο γιατρός-υπουργός Πολάκης (που ενεργεί και ως κοινωνικό υπόδειγμα), όπως έγινε πρόσφατα στην κηδεία πρώην πρωθυπουργού, και δεν εννοώ το επίσημο άγημα. Πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια του αρχηγού της Αντιπολίτευσης και πάρα πολλών κρατικών οργάνων όλων των βαθμίδων της κρατικής Ιεραρχίας. Ρίχνουν «μπαλωθιές» ακόμη και στην κηδεία εκκλησιαστικών ανδρών, όπως αυτή του Χριστόφορου της Μονής Βοντησίου («Χαμός στην Κρήτη με μπαλωθιές σε κηδεία ηγούμενου», 17.1.2017), με μια πολύ περίεργη αντίληψη που έχουν ακόμη και για το πώς πρέπει να τιμήσουν έναν μοναχό που έφυγε. Πυροβολούν σε γάμους και σε κάθε γιορτή και βεβαίως συμβαίνουν κι εκεί θανάσιμα ατυχήματα, όπως αυτό με τον ποδοσφαιριστή Γ.Γυπαράκη στην Ασή Γωνιά, ανήμερα το Πάσχα (21.4.2014).Θέλω να επισημάνω λοιπόν, πως με τη συνενοχή του πελατειακού Κράτους, είτε των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε της αριστεροακροδεξιάς συγκυβέρνησης, οι δολοφονικοί πυροβολισμοί πέφτουν ακόμη και στην αναστάσιμη γιορτή της κρατικής Εκκλησίας, με κίνδυνο να την βάψουν με αίμα και να την κάνουν από γιορτή «νίκης του θανάτου», θανατηφόρα τραγωδία.

Τιμωρήθηκε κανείς, ενδιαφέρθηκε κανείς στα σοβαρά να καταργηθεί το επικίνδυνο έθιμο, ασκήθηκε δίωξη κατά των αστυνομικών οργάνων που αμελούν, των δικαστικών αρχών ή της πολιτικής ηγεσίας για παράβαση καθήκοντος αφού δεν εμποδίζουν το κακό; Πόσοι κάθισαν στο σκαμνί επειδή πυροβολούσαν σε κάποιο γάμο; Σε όλες αυτές τις τελετουργικές εκπυρσοκροτήσεις, οι δράστες είναι εν δυνάμει δολοφόνοι αθώων και είναι κυρίως θέμα τύχης να μην συμβεί το κακό. Όμως οι προθέσεις είναι ίδιες είτε πυροβολούν οι Ρομά στο Μενίδι, είτε οι φίλοι του μακαρίτη του Μητσοτάκη στα Χανιά. Δολοφονική πρόθεση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση και ιδιαίτερα στον Ρομά των Αχαρνών, που κατά τεκμήριο ή άγνοια κινδύνου που έχει είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός «κανονικού» πολίτη, ο οποίος πήγε στο σχολείο, παρακολουθεί ειδήσεις και τέλος πάντων είναι απείρως πιο ενημερωμένος από έναν 23χρονο Ρομά, πιθανότατα αναλφάβητο, που μεγάλωσε στριμωγμένος στο κοινωνικό περιθώριο, έχοντας πολύ φτωχή εικόνα του Κόσμου και των απειλών που τον περιτριγυρίζουν και ούτε πολλοστημόριο των γνώσεων του Πολάκη.

Όμως τον 23χρονο που συνελήφθη αρχικά, βιάστηκαν να τον πουν φονιά («23χρονος Ρομά είναι ο φονιάς του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι»). Δεν διαμαρτύρομαι μόνο για την κατάφωρη αδικία που του έγινε, αφού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η δική του σφαίρα τελικά που ατύχησε να αφαιρέσει ζωή. Διαμαρτύρομαι και για τον βαρύτατο και κακεντρεχή χαρακτηρισμό, που ακόμη κι αν απευθυνόταν στον πραγματικό φυσικό αυτουργό, αγνοεί επιδεικτικά την εθιμική παράμετρο, την απουσία πρόθεσης και τον χαρακτήρα του ατυχήματος. Κανείς δεν είπε φονιάδες όσους πυροβολούσαν στην κηδεία του Μητσοτάκη, ούτε εν δυνάμει φονιάδες κι όμως ήταν θέμα τύχης να συμβεί το κακό. Από μια συγκυριακή πορεία της σφαίρας, που πέφτει πάντα κατακόρυφα με την ίδια επιτάχυνση της βαρύτητας από μεγάλο ύψος, αποκτώντας έτσι τεράστια και θανάσιμη ταχύτητα, θα κριθεί η ηθική και ποινική ευθύνη αυτού που την έριξε; Κανείς και πουθενά δεν είπε δολοφόνο τον 40χρονο φίλο του θύματος της Ασή Γωνιάς, που πυροβολούσε στον αέρα σε γλέντι που υποτίθεται πως είχε ειρηνικό θρησκευτικό αναστάσιμο περιεχόμενο, σε καμία περίπτωση συμβατό με πυροβολισμούς. Κι όμως είναι ιδιαίτερη βλασφημία να γιορτάζεις με δολοφονικά όπλα την Ανάσταση ενός φιλειρηνικού θεού. Κανείς δεν είπε φονιάδες αυτούς που με τις δολοφονικές κροτίδες τις οποίες ατιμώρητα κάθε χρόνο πυροδοτούν το Πάσχα, βάζουν σε ενδεχόμενο κίνδυνο, συχνά εκπληρούμενο, ζωές και αρτιμέλειες ακόμη και παιδιών. Γιατί η κοινωνία μας, που τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να καταδικάσει ούτε πρωτόδικα το δολοφόνο του Φύσσα και που ασκεί ή έστω ανέχεται το βάρβαρο έθιμο των πυροβολισμών και συγχωρεί με αξιοπερίεργη επιμονή τη βαριά πολιτική και ποινική ενοχή όλων των αρμοδίων, είναι τόσο απροκάλυπτα ρατσιστική έχοντας δυο μέτρα και σταθμά στην κρίση της, η οποία τόσο επιπόλαια και συχνά, καταδικάζει άδικα ζωές ανθρώπων του κοινωνικού περιθωρίου, που το φταίξιμό τους δεν ήταν περισσότερο από άλλων, τους οποίους η ίδια κοινωνία συγχωρεί και προστατεύει. Ζητάμε λοιπόν πολιτισμένη και ανθρώπινη αντιμετώπιση του κοινωνικού και συγγενικού περίγυρου του δράστη και δίκαιη δίκη του ίδιου, αν εντοπισθεί, μέσα στα πραγματικά πλαίσια ενοχής, που περιβάλλουν το τραγικό ατύχημα και όχι δίκη-θέαμα εξόντωσης ενός εύκολου στόχου κοινωνικής εκτόνωσης. Ο πόνος των τραγικών γονιών δεν θα μειωθεί από άδικες και εκδικητικές ενέργειες του Κράτους, που κρύβει τη δική του ενοχή με υπέρμετρες ποινές, που λειτουργούν προσχηματικά και εκβαρβαρίζουν ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους.

Edwin Longsden Long, 1872: «Οι ικέτες, Η εκδίωξη των τσιγγάνων από την Ισπανία».

Σαν να μην αρκεί όλη αυτή η επιλεκτική και ρατσιστική μονομέρεια, είδαμε και ένα φοβερό πογκρόμ, λεκτικό και πραγματικό, κατά δικαίων και αδίκων από κρατικά όργανα, από «αγανακτισμένους» και από παρακρατικούς μαχαιροβγάλτες. Αναρωτιέται κάθε λογικός άνθρωπος τι αθεράπευτες πληγές άνοιξε στο μυαλό και στα αισθήματα των μικρών τσιγγάνων αυτό το γιουρούσι στο ταπεινό γκέτο και στο οικογενειακό τους άσυλο, αυτή η αντιμετώπισή τους από την «αριστερή» κυβέρνηση και τα ανεξέλεγκτα όργανά της σαν να ήταν σκουπίδια. Σε τι αντικοινωνικές συμπεριφορές θα τους οδηγήσει στο μέλλον η τυφλή αστυνομική επιδρομή, με ηθικό αυτουργό το ίδιο το Κράτος, που τόσο παράλογα τους αδικεί σήμερα; Θα σταματήσει αυτή η σκληρή συμπεριφορά στους Ρομά ή απειλεί κάθε πολίτη που δεν έχει δυνατή φωνή;

Αυτή η κυβέρνηση που η Αστυνομία της εφαρμόζει με τόση βιαιότητα την αρχή της συλλογικής ευθύνης σε παραπηγματούχους, δεν ασκεί το καθήκον της εφαρμογής του «Πόθεν Έσχες» σε λαθρέμπορους και εμπόρους ναρκωτικών, δηλαδή δολοφόνους, οι οποίοι με τα τεράστια κεφάλαια που έχουν θα μπορούσαν (θεωρητικά γιατί ευτυχώς αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα) στο μέλλον να αγοράσουν εφημερίδες, κανάλια, ποδοσφαιρικές ομάδες κλπ. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην βρίσκονται στο επίκεντρο των ερωτημάτων της κοινωνίας γεγονότα όπως ποιος ήταν τελικά ο εγκληματικός εγκέφαλος του Noor-1. Γιατί δεν είδαμε αστυνομικές εφόδους σε εφοπλιστικά γραφεία ή στην Εκάλη και αστυνομικές φωτοβολίδες στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά; Κι όμως η αλληλουχία των ειδήσεων για το πλοίο με το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών είναι ανατριχιαστική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο ασύλληπτος αρχηγός θα μπορούσε, αν δεν λειτουργούσαν τόσο άψογα οι θεσμοί μας και τα ανακλαστικά της κοινωνίας, να βυσσοδομεί για να αποκτήσει πολιτική δύναμη: «8ος νεκρός στην υπόθεση του Noor 1» , «Εστειλαν βόμβα σε δικαστή της υπόθεσης «Noor 1»», «Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση 2 τόνων», «Επιεικής επίλογος για το «Noor 1»», κλπ κλπ κλπ. Ο Ρομά «δολοφόνος» όμως, πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα επειδή προσφέρεται για εύκολο θύμα, βορά σε μια κοινή γνώμη που αναζητά μανιακά θεαματικές πυρπολήσεις μαγισσών και εξιλαστήρια θύματα των αυτοκαταστροφικών της πράξεων και παραλείψεων, σε αθώους και σε αδύνατους. Το τσαντίρι και το παράπηγμα όμως του τσιγγάνου, είναι πολύ πιο σεβαστά από το ανάκτορο του βασιλιά, που είναι προϊόν αρπακτικής πλεονεξίας. Ξέρω πως ακούγεται αυτό σαν φτηνιάρικη δημαγωγική κοινοτοπία λαϊκής κατανάλωσης, εκφράζει όμως μια ειλικρινή προσωπική πεποίθηση, που συμβαίνει να είναι και απόλυτα σύμφωνη με την υποτιθέμενη θρησκευτική πίστη αυτής της υποκριτικής κοινωνίας.

Ένα επιτακτικό καθήκον που το Κράτος παραμελεί

Η κυβέρνηση ανακάλυψε τώρα επιτέλους το αυτονόητο, που το ήξερε και που αύριο θα το ξεχάσει, ανακοινώνοντας μια σειρά πράγματι πολύ καλών μέτρων, που έπρεπε να είχαν παρθεί υποχρεωτικά εδώ και δεκαετίες και τα οποία πιθανότατα θα μείνουν φοβάμαι και τώρα στα χαρτιά («Μέτρα για την εκπαίδευση των Ρομά ανακοίνωσε ο υπ. Παιδείας») . Το δικό της ποσοστό μεγάλης και ασυγχώρητης ενοχής αφορά στα δυόμιση χρόνια που κυβερνά. Ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει ευθύνη όταν αμελούσε να προστατεύσει τα παιδάκια που δεν φοιτούν τα υποχρεωτικά χρόνια του σχολείου; Το Κράτος έχει μια επιτακτική υποχρέωση απέναντι στα τσιγγανάκια. Αυτή δεν είναι το να βαφτίζει ένα από αυτά στον οικισμό του Δενδροπόταμου ως ανάδοχος ο ευσεβής άθεος, τότε Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Γιατί το είχαμε δει κι αυτό. Είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση την οποία δικαιούνται να έχουν, ανεξάρτητα από τη θέληση ή τη δυνατότητα των γονιών τους και κυρίως η θέσπιση πολύ αυστηρών τιμωριών στους άλλους πολίτες που την παρεμποδίζουν («Γονείς ψήφισαν να αποκλειστούν ρομά μαθητές», 2.11.2012-ΤΟ ΒΗΜΑ), όπως κάνουν και με τα παιδιά των προσφύγων («Γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά σχολείο γιατί δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα», 11.10.2016, TVXS).

Αυτές οι εγκληματικά απάνθρωπες συμπεριφορές ρατσιστικής εκδίωξης φτωχόπαιδων από σχολεία, αυτό το στρίμωγμά τους στη λάσπη και στο σκοτάδι, πρέπει να στιγματιστούν και ποινικά, αλλιώς θα γίνουν η πανούκλα που θα πνίξει την κοινωνία μας. Η βαρβαρότητα δεν σταματάει πουθενά. Ξεκινά από τους πιο αδύναμους, από τα ζώα («Η πιθανότητα για ένα πογκρόμ ξεκινά κάθε φορά που το βλέμμα ενός θανάσιμα πληγωμένου ζώου πέφτει πάνω σε κάποιον κι αυτός με περιφρόνηση λέει, ‘είναι απλά ένα ζώο’». Αντόρνο, ‘Minima Moralia’-1951), από τους Ρομά, τους πρόσφυγες, τους ομοφυλόφιλους και θα φτάσει μέχρι τον αστό που σήμερα νιώθει ασφαλής, αλλά τότε δεν θα υπάρχει πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί για χάρη του, σύμφωνα με την περίφημη φράση του πάστορα Martin Niemoeller.

5 Comments on Ο Ρομά που πυροβόλησε στον αέρα

 1. laskaratos // June 20, 2017 at 11:30 am // Reply

  ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

  https://www.efsyn.gr/arthro/diavaste-simera-stin-efimerida-ton-syntakton-622
  “Εφημερίδα των Συντακτών”
  20.06.2017

  • Ναζί πίσω από τις «κουκούλες» στο Μενίδι

  Μέσα από το μπλογκ τους ανέλαβαν την ευθύνη για τα ρατσιστικά πογκρόμ κατά των Ρομά στις Αχαρνές. Πρόκειται για μια μικρή ναζιστική οργάνωση που… ζήλεψε τα «κατορθώματα» της Χρυσής Αυγής.

  http://www.avantipopolo.gr/2017/06/blog-post_910.html

  Οργανωμένοι ναζιστές πίσω από την επίθεση κουκουλοφόρων στο Μενίδι
  Avanti68 Ιουνίου 20, 2017

  Σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά Ρομά στο Μενίδι, προχώρησε ναζιστική οργάνωση με το όνομα «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές». Πρόκειται για μία μικρή αλλά σκληρή ναζιστική οργάνωση, η οποία επιχειρεί μα εκμεταλλευτεί την απουσία από τον πεζοδρόμιο των ταγμάτων εφόδου τα οποία η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αποσύρει λόγω της δίκης της.

  Στις 14 Ιουνίου, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι ΑΜΕ καυχιόνταν στο μπλόγκ τους ότι «οι συναγωνιστές της οργάνωσης είναι για έκτη ημέρα και πολεμούν δίπλα δίπλα με τους ηρωικούς κατοίκους του Μενιδίου…Φυσικά ο ‘χώρος’ μας έχει χαθεί κάπου στο πληκτρολόγιο σε γραφεία οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά…οι πρεζέμποροι γύφτοι και η αστυνομία μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, εμείς τους απαντάμε δεν φεύγουμε εάν δεν καταστρέψουμε και το τελευταίο σπίτι μεγαλοπρεζέμπορα που είναι φτιαγμένο από Θάνατο».

  Την ανάληψη αυτή για τα τυφλά ρατσιστικά χτυπήματα συνόδευαν και φωτογραφίες με σβάστικες, κέλτικους σταυρούς, ρατσιστικά συνθήματα και την υπογραφή ΑΜΕ σε τοίχους. Μάλιστα, το Σάββατο 17 Ιουνίου, οι ΑΜΕ αναδημοσίευσαν και την ανάρτηση στο Facebook ομοιοιδεατών τους από την Κύπρο, οι οποίοι επευφημούσαν την εγκληματική δράση των Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών στο Μενίδι, δημοσιοποιώντας και φωτογραφίες από τη δράση τους, στην οποία απεικονίζονται οι κουκουλοφόροι να επιτίθενται με μολότοφ σε σπίτια Ρομά.

  Αυτό που είναι σαφές είναι πως οι Μαίανδροι, είτε προέρχονται είτε όχι από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής,προσπαθούν να τη μιμηθούν. Πέραν του συμβόλου της, του μαιάνδρου και η δομή των ΑΜΕ, όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι, είναι πιστή αντιγραφή της δομής της Χρυσής Αυγής. «Μια ριζοσπαστική οργάνωση όπως η δική μας, αποτελεί αντανάκλαση του ηγήτορός της. Ο ηγήτωρ είναι αυτός που πυροδοτεί τον εμπρηστικό μηχανισμό που έχει κάθε μέλος της οργανώσεως στο νου του […] Οι δύο αρχηγοί τελούν υπό τας διαταγάς του ηγήτορος. Κάτωθεν αυτών υπάρχουν ομαδάρχες που αποτελούν δόκιμους υπαρχηγούς, οι οποίοι τελούν υπό τις διαταγές δύο υπαρχηγών παρά τω αρχηγώ. Κάθε αγωνιστής που ανήκει ψυχή και σώματι στους ΑΜΕ έχει υποταχθεί στον σκοπό της οργανώσεως».

  Όλα αυτά τα λέει ο ανώνυμος αρχηγός των ΑΜΕ σε συνέντευξή του στον εθνικιστικό ιστότοπο «Hellenic NS» στις 31/10/2016 λέγοντας ακόμα πως » οι ΑΜΕ επιχειρούμε ως στρατιωτικό σώμα». Με λίγα λόγια οι Μαίανδροι αντιγράφουν πιστά από τη Χρυσή Αυγή τη ναζιστικής της συγκρότηση. Αντιγράφουν δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο εξηγεί γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παραπέμπει τα ηγετικά στελέχη στη μεγάλη δίκη.

  Σε αντίθεση βέβαια με τη Χρυσή Αυγή, που αρνείται τη ναζιστική της ιδεολογία, οι Μαίανδροι δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν οιτ είναι ναζιστές, ενώ όπου βρεθούν εξυμνούν τον Περίανδρο και διαλαλούν οτι ταυτίζονται με τον παλιό υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής

  Οι ΑΜΕ είναι ξεκάθαροι σε σχέση με τις επιδιώξεις τους: «Βρισκόμαστε σε αδιάκοπο πόλεμο με την Δημοκρατία και όσους την αποτελούν» ενώ εκτοξεύουν ευθείες απειλές σε όσους θεωρούν εχθρούς: » Με την οργάνωση μας κάναμε πράξη το ‘ Ήρθε ο καιρός να φοβηθούν’. Και φοβήθηκαν, και φοβούνται και θα φοβηθούν πάρα πολύ στο μέλλον. Ο φόβος των εχθρών μας δεν αρκεί, ούτε είναι αφροδισιακό. Ο φόβος είναι μονάχα η τελευταία ελπίδα για να μετανοήσουν. Διαφορετικά ο πήχη θα ανέβει πολύ ψηλά και τότε θα έχουν την ευθύνη και ‘ότι ήθελε προκύψει’ «.

  πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  Like

 2. laskaratos // June 20, 2017 at 2:43 pm // Reply


  Γιατρός, τ.δήμαρχος, βουλευτής και υπουργός

  https://left.gr/news/menidi-epeisodia-me-omada-poy-kateythynthike-pros-ton-kataylismo-meta-tin-poreia-ton-katoikon
  12.06.2017

  Σε 40 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά που πυροβολούσε άσκοπα στο Μενίδι

  Το άβατο μπορεί να σπάσει λέει ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη

  Ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Ρομά, που ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι. Ο 23χρονος Ρομά αφέθηκε ελεύθερος.Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του νεαρού για τριετή αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε. Με την ανακοίνωση της απόφασης, που ουσιαστικά οδηγεί τον 23χρονο στη φυλακή, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας, κάνοντας λόγο για εξοντωτικη απόφαση που ελήφθη υπό το κλίμα των ημερών.

  Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεαρού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου.

  Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

  http://www.liberal.gr/arthro/144416/epikairotita/2017/eleutheros-afethike-o-23chronos-roma-pou-katadikastike-gia-purobolismous-sto-menidi.html

  Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά που καταδικάστηκε για πυροβολισμούς στο Μενίδι

  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

  Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

  Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του νεαρού για τριετή αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε.

  Λίγο νωρίτερα, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της έδρας του δικαστηρίου, θεωρώντας πως η ποινή αλλά και αρχική άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστολή είναι συνέπεια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά το τραγικό περιστατικό με τον 11χρονο Μάριο.

  Like

 3. laskaratos // June 20, 2017 at 4:27 pm // Reply

  http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/sok-antidimarxos-filis-oplo-mesa-se-sxoleio-ti-apanta-foto/

  ΣΟΚ: Αντιδήμαρχος Φυλής με όπλο μέσα σε σχολείο –Τι απαντά (φωτο)
  15/06/2017

  Δυσφορία και σάλος έχει προκληθεί από φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο αντιδημάρχος καθημερινότητας του δήμου Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, να κρατάει ένα όπλο στα χέρια του, εντός του προαυλίου σχολείου του δήμου!
  ……………
  Ο Μιχάλης Οικονομάκης ανέφερε για τη φωτογραφία που προβλήθηκε από την εκπομπή, «πως δεν ήταν δικό του το όπλο και πως το πιστόλι ήταν “κρότου”».
  …………..


  …………………….

  Like

 4. Ο Μητσοτάκης το ξανασκέφτηκε και κατάλαβε

  http://www.enikos.gr/politics/535318/giati-den-tha-parastei-o-kyriakos-mitsotakis-ston-agiasmo-sxoleio

  Δευτέρα 11 Σεπ 2017

  Γιατί δεν θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό σχολείου στο Μενίδι όπως είχε προγραμματίσει

  Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραστεί σήμερα στον αγιασμό σχολείου στο Μενίδι, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα προσωπικό θέμα που προέκυψε, κρατά μακριά από τον αγιασμό του σχολείου όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος από αδέσποτη σφαίρα, όπου ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί.
  ______________________________

  http://www.voria.gr/article/me-rizitika-ke-mpalothies-i-kriti-apocheretise-ton-kon-mitsotaki

  Με ριζίτικα και μπαλωθιές η Κρήτη αποχαιρέτησε τον Κων. Μητσοτάκη
  …………………….

  Liked by 1 person

1 Trackback / Pingback

 1. Μια ανάληψη ευθύνης για το πογκρόμ στο Μενίδι – Shades magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: