τελευταία άρθρα σε τίτλους

Για τη δολοφονική επίθεση στον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Η δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, με μια σφαίρα στο κεφάλι, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που πρωταγωνιστεί το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος και οι δυνάμεις καταστολής πολλές δεκαετίες τώρα. Το μίσος ενάντια στους Ρομά, έναν διαχρονικό «Άλλο», εχθρό της «εθνικής καθαρότητας», είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία, που δολοφονικές επιθέσεις σαν αυτή που έγινε στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τις τόσες άλλες δολοφονικές επιθέσεις με θύματα ανθρώπους της κοινότητας των Ρομά σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκει την ανοχή μιας ευρύτερης πλειοψηφίας από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Εδώ στη Λακωνία τον αντιτσιγγανισμό και τη βία απέναντι στους Ρομά τον έχουμε δει από πρώτο χέρι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως έχουμε πει και άλλες φορές και θα το επαναλάβουμε και πάλι: Το χέρι της αστυνομίας το οπλίζει ο εθνικός κορμός, το ρατσιστικό μίσος και ο αντιτσιγγανισμός.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη στη Σκάλα Λακωνίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του θύματος της επίεθσης και χαιρετίζει όσες και όσους κόντρα στους ζοφερούς καιρούς, οργάνωσαν αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με αυτόνομη αντιφασιστική δράση να κόψουμε το χέρι του κάθε ρατσιστή δολοφόνου.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: