τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ιταλία Σεπτέμβρης 1975: Η υπόθεση της δολοφονίας και βιασμού δυο νεαρών γυναικών από φασίστες στην Ιταλία

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,670 other followers

29 Σεπτεμβρίου 1975: (σημείωση περιεχομένου: σεξουαλική βία) δύο νεαρά κορίτσια της εργατικής τάξης απήχθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από πλούσιους φασίστες στην Ιταλία. Η Rosaria Lopez (19, αριστερά) και η Donatella Colasanti (17, δεξιά) στη φωτογραφία του άρθρου αρνήθηκαν τις σεξουαλικές προτάσεις τριών νεαρών ανδρών, όλοι γιοι πλούσιων καπιταλιστών στη Ρώμη, οι οποίοι ήταν όλοι είτε μέλη είτε υποστηρικτές του φασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI).

Κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας οι γυναίκες βασανίστηκαν βάναυσα, αλυσοδέθηκαν, βιάστηκαν και η Lopez δολοφονήθηκε με το να πνιγεί μέσα σε μια μπανιέρα. Προσπάθησαν να στραγγαλίσουν μέχρι θανάτου την Colasanti αλλά κατάφερε να επιβιώσει παριστάνοντας τη νεκρή και παραμένοντας σιωπηλή και ακίνητη όταν την χτύπησαν με ένα σιδερολοστό στο κεφάλι. Στη συνέχεια οι φασίστες μετέφεραν τα πτώματα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους και πήγαν σε ένα εστιατόριο. Όταν το αυτοκίνητο ήταν άδειο, η Κολασάντι άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπάει το εσωτερικό του οχήματος μέχρι να τη σώσουν.

Στη συνέχεια η Colasanti κατήγγειλε τους κατηγόρους της, ένας εκ των οποίων είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τον βιασμό δύο άλλων παιδιών. Ένας από τους φασίστες διέφυγε στο εξωτερικό και είναι ύποπτος ότι αργότερα σκηνοθέτησε τον θάνατό του. Οι άλλοι δύο φασίστες φυλακίστηκαν τελικά, αλλά αποφυλακίστηκαν πρόωρα. Όταν ο ένας από αυτούς αποφυλακίστηκε πρόωρα, απήγαγε και δολοφόνησε άλλους δύο ανθρώπους: Τη Maria Carmela Linciano (49 ετών) και τη Valentina Maiorano (14 ετών).

Ένα άλλο μέλος του MSI ήταν η Georgia Meloni, η οποία μόλις εξελέγη πρωθυπουργός της Ιταλίας, κάτι που η Αμερικανίδα Δημοκρατική πολιτικός Hilary Clinton χαιρέτισε ως “σίγουρα καλό πράγμα”. Η Meloni υποστήριξε ανοιχτά τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και έγραψε στην αυτοβιογραφία της για τη συμπάθειά της προς τους φασίστες στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970. Αν και ορισμένοι απολογητές υποστηρίζουν ότι η Meloni δεν είναι πλέον φασίστρια, μόλις το 2020 επαινούσε δημοσίως τον συνεργάτη των ναζί και συνιδρυτή του MSI Giorgio Almirante

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (749 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: