τελευταία άρθρα σε τίτλους

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Χέρι που σηκώνεται σε εργάτη, θα κόβεται από τη ρίζα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,524 other followers

Το Σάββατο 7/10/2017 περίπου στις 3:00 π.μ. ο μετανάστης εργάτης Ουσμάν Μοχάμεντ, αφού αποχώρησε από το εστιατόριο που δούλευε στην περιοχή της Λαμπρινής, πηγαίνοντας προς τη στάση του λεωφορείου για να επιστρέψει σπίτι του, δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Στη συμβολή της οδού Τράλλεων και Λεωφόρου Ηρακλείου, ομάδα 10-12 φασιστών τον ξυλοκόπησε αφήνοντάς τον αναίσθητο.

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με την ευγενική παράκληση να την δημοσιεύσουμε. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα για τις δύο φασιστικές επιθέσεις εδώ για τους ναυτεργάτες: https://theshadesmag.wordpress.com/2017/10/12/penen/\  και εδώ για τους Πακιστανούς μετανάστες: https://theshadesmag.wordpress.com/2017/10/09/simoria-aspropirgos/

Το Σάββατο 7/10/2017 περίπου στις 3:00 π.μ. ο μετανάστης εργάτης Ουσμάν Μοχάμεντ, αφού αποχώρησε από το εστιατόριο που δούλευε στην περιοχή της Λαμπρινής, πηγαίνοντας προς τη στάση του λεωφορείου για να επιστρέψει σπίτι του, δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Στη συμβολή της οδού Τράλλεων και Λεωφόρου Ηρακλείου, ομάδα 10-12 φασιστών τον ξυλοκόπησε αφήνοντάς τον αναίσθητο. Αποτέλεσμα ήταν η παραμονή και νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων από φασίστες εναντίον εργατών μεταναστών, που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως στη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους, τον Κόκκινο Μύλο, τον Ασπρόπυργο και αλλού. Στο στόχαστρό τους έχουν βρεθεί επίσης αφισοκολλητές της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. ( Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ) στον Πειραιά.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι φασίστες βρίσκονται στην αφάνεια χάρη στο αντιφασιστικό κίνημα που δεν τους αφήνει περιθώρια δράσης, οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις τους φανερώνουν μια προσπάθεια να βγουν ξανά από τις τρύπες τους. Η επιχειρησιακή ικανότητα της Χρυσής Αυγής έχει σε μεγάλο βαθμό συρρικνωθεί, παρ’ όλα αυτά όμως δεν παύει να διεκδικεί μαζί με άλλα φασιστικά μορφώματα ή γκρούπες που προέκυψαν λόγω εσωτερικών τους συγκρούσεων, λόγο και δράση στο δημόσιο χώρο. Σύμμαχοί τους σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι θεσμοί μετά του κοινοβουλίου, της κυβερνήσεως και της δικαιοσύνης καθώς και τα ΜΜΕ, που καλλιεργούν με κάθε ευκαιρία τα συντηρητικά, ρατσιστικά και πατριαρχικά κατάλοιπα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς από τη μεριά μας δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη πως ο φασισμός νικάται στα δικαστήρια και φυσικά η κωλυσιεργία της εκδίκασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της συνεργασίας φασιστών και αστικής δικαιοσύνης. Άλλωστε είναι ο ίδιος θεσμικός ρατσισμός που εκφράζεται μέσα από τους φράχτες, τις επιχειρήσεις «σκούπα» της ελληνικής αστυνομίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις μαζικές απελάσεις μεταναστών τα τελευταία χρόνια.

Σκοπός των αφεντικών και των φασιστών είναι η διαίρεση της εργατικής τάξης και άρα η αποδυνάμωσή της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διάχυσης ρατσιστικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας, ώστε το ντόπιο και πολυεθνικό εργατικό δυναμικό να μην είναι ενωμένο αλλά ταξινομημένο με βάση το διαφορετικό χρώμα δέρματος, τη γλώσσα, τη θρησκεία κλπ. Κάθε χέρι που σηκώνεται σε μετανάστη εργάτη είναι επίθεση στην τάξη μας και θα κόβεται. Εμείς ως κομμάτι των καταπιεσμένων τοποθετούμε τους εαυτούς μας μαζί με τους μετανάστες ως μέρος του ίδιου κοινωνικού και ταξικού υποκειμένου. Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην ανισότητα και μόνο μέσα από αυτοοργανωμένους και αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες θα μπορέσουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, διαλύοντας στο διάβα μας οποιοδήποτε ρατσιστικό και φασιστικό μόρφωμα βρεθεί μπροστά μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Παρασκευή 3/11, 18:30
Πλατεία Εργατών Πολεμιστών (Τράλλεων και Ωρωπού, Αγ. Αντρέας, Λαμπρινή)
Τρόλεϊ 5 & 14, στάση “Γεωργούλια”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: