τελευταία άρθρα σε τίτλους

Παρίσι: οι αντισημίτες φορούν κίτρινα γιλέκα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,569 other followers

Ανταπόκριση για τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Μετάφραση από τα γαλλικά για το shades Ν.Δ. Σύνδεσμος με το αρχικό κείμενο εδώ

Aνάμεσα στα κίτρινα γιλέκα που μαζεύτηκαν στο Παρίσι για να μπλοκάρουν τα πάντα το περασμένο Σάββατο, υπάρχει ένα εκλεπτυσμένο κοκτέιλ από εθνικιστές και γνωστούς αντισημίτες, που σκοπεύει να ξανασυγκεντρωθεί εκεί το επόμενο Σάββατο.

Δεν είναι εύκολο να έχουμε μια οριστική τοποθέτηση για την κίνηση των “κίτρινων γιλέκων”, η οποία εκφράστηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο. Κάποιοι, όπως ο Jean-Pierre Anselme, θέλουν να δουν εκεί “ένα μαζικό κίνημα, το οποίο κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών τάξεων που έχουν υποστεί τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές. η προσπάθεια εκμεταλλευσης του από ακροδεξιούς ηγέτες δεν επιβεβαιώνει καθόλου την ακροδεξιά του φύση”

Άλλοι, αντίθετα, όπως και οι απογοητευμένοι σύντροφοι του Haute-Savoie, κρίνουν αυστηρότερα το κίνημα αυτό: “Χωρίς επαναστατικές προοπτικές, οι λαϊκές μάζες που αναζητούν εξέγερση ενάντια στην ασφυξία των προαστίων στρέφονται στο λαϊκισμό ενισχύοντας τον φασισμό”

Από την πλευρά μας, μάλλον με σκεπτικισμό παρατηρούμε αυτό το κίνημα, επειδή ο προσδιορισμός του «franchouillarde» (αναφορά στους «Γαλάτες»), η αντιφορολογική του προτεραιότητα (που είναι η αναδιανομή του πλούτου) και γενικότερα το ιδεολογικό του κενό καθιστά ευκολότερα διαπερατό σε ακροδεξές ιδέες απ ‘ό, τι στις προτάσεις μας για κοινωνική χειραφέτηση και ταξική αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Το μέλλον θα κρίνει, αλλά από την εμπειρία, γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος αυθόρμητου κινήματος, του οποίου το μόνο αίτημα είναι να “ακούσουμε τον λαό” χωρίς να προσδιορίζει τι έχει να πει, είτε πρόκειται να εξαφανιστεί γρήγορα ή θα καταλήξει στα δίχτυα επαγγελματικών λαϊκιστών, οι οποίοι είναι ήδη σε επιφυλακή.

H άκρα δεξιά ενεδρεύει

Eπιπλέον οι φασίστες, δεν έχασαν χρόνο, και οι βεντετες τους κατευθείαν έβγαλαν σέλφι με κίντρινα γιλέκα όπως ο ντιεντονέ, ο γκαμπριάκ και πολλοί άλλοι

Oι οπαδοί του Φορισόν στα ηλύσια πεδία

Στο παρίσι μια μικρή ομάδα εγκαταστάθηκε στονμ κυκλικό κόμβο των ηλυσίων πεδίων στις 7 το πρωί με σκοπό να είναι η πρώτη που θα στήσουν μπλόκο στη διάσημη λεωφόρο. ¨Ενα βίντεο μιας ώρας που φτιάχτηκε απ’ τον Victor Diaz de Vivar, κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Παρουσιάζει την ομάδα με επικεφαλής κάποιο fred, κυκλωμενο με κοκκινο χρωμα στις φωτογραφίες πιο κάτω, όπως και ο φίλος του Κεν βιντεογραφήθηκε αρκετές φορές σε κοντινή απόσταση.

Aλλά σε αυτή τη μικρή ομάδα βρίσκουμε ένα όμορφο κοκτέιλ από εθνικιστές και αντισημίτες μεταξύ των πιο ριζοσπαστικών, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη, όπως αυτοανκηρύχθηκε, των κίτρινων γιλέκων του Παρισιού.

Μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε στο βίντεο το Frédéric Jamet. Mπήκε στην αστυνομία το 1987. Συμμετειχε στην υπηρεσία πληροφοριών της αστυνομίας, ένω ήταν μαχητής στη φασιστική οργάνωση “Γαλλική Εργασία¨ (L’Œuvre française/ΟF). Αν πιστέψουμε τον ιδρυτή της ΟF, Πιέρ Σιντό, σε μια συνέντευξη που δόθηκε στον Ερβ Ρυσσέν, διόρθωνε τις εκθέσεις παρακολούθησης και αντί να τις καταστρέφει τις έδινε στην οργάνωση. Τo 1991 εντάχθηκε στο 12ο τμήμα της διεύθυνσης υπεύθυνο της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. Eκείνη την εποχή ο Jamet ήταν απ’ τους μαχητές της ΟF, που εντάχθηκαν στο εθνικό μέτωπο ( front national/FΝ). Oπότε προσχωρεί στη συνδικαλιστική ομάδα που είχε φτιάξει το κόμμα του Ζαν Μαρί Λεπέν (FN) στην αστυνομία. Εγινε και ο αρχισυντάκτης του έντυπου δελτίου που εξέδιδαν οι ακροδεξιοί συνδικαλιστές.

Μετά τη διάλυση αυτής της συνδικαλιστικής οργάνωσης το 1998, προσχώρησε στην επαγγελματική ένωση γαλλικής αστυνομίας, της οποίας έγινε γενικός γραμματέας ενώ παρέμεινε στι εθνικό μέτωπο. Αλλά τον ίδιο χρόνο ο Jamet, o oποίος μόλις διορίστηκε στην κεντρική υπηρεσία για την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη και υποβλήθηκε σε έρευνα για ληστεία του εστιατορίου Pétrossian στο πλαίσιο έρευνας για τη διακίνηση εκρηκτικών. Αρνήθηκε να απολογηθεί στο δικαστήριο στό ονομα της μυστικής ασφάλειας του κράτους. Η αστυνομία αποκάλυψε το 2004 ότι ο Jamet κατηγορείται για συσταση ομάδας κακοποιών, απόπειρα απάτης με οργανωμενη συμμορία κι ένοπλη ληστεία και επιβεβαίωσε με την ευκαιρία αυτή ότι ήταν ένας πολίτης υπόδειγμα.

Πάντα κοντά στην ΟF, o Ζαμέ είχε έρθει το 2012 στις φοιτητικές εκλογές στο πανεπιστημιο πανθεόν-ασσά της σορβόνης για να στηρίξει της φασιστική φοιτητική οργάνωση GUD. Eπίσης αν πιστέψει κανείς το δημοσιογράφο Frederic Haziza (ή πιο συγκεκριμένα τους μπάτσους φίλους του) στο βιβλίο του “Πτήση πάνω από μια φωλιά φασιστών” συμμετείχε στη χρηματοδότηση του φασιστικού μπαρ Cramb Tabour του αρχηγού των gud Lοgan Dijan. O Ερβ Ρισέν που θα σχολιαστεί και πάρακάτω στο άρθρο είναι επίσης μια περιπέτεια. Στις 29 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους ήταν παρών στη συγκέντρωση των εθνικιστών νέων στη Νοτρ Νταμ, την οποία η αντιφασιστική σελίδα του Reflex είχε περιγράψει λεπτομερειακά. Ο Eρβ Ρυσσέν είναι παρών κι εδώ.

Τo 2015 o Zαμέ δημιουργεί τη δική του οργάνωση, την Εθνική Αλληλεγγύη και Οικολογική Κίνηση (le Mouvement Écologique National et Solidaire/mens το αρκτικόλεξο όπως το πνεύμα στα λατινικά, τι ποιητής), όπου ο Ζαμέ αποκαλείται “Στρατηγός” έχει το ψευδώνυμο του Περικλή. Μια πλήρη έλλειψη ταπεινοφροσύνης, που δένει με την απόλυτη ανωνυμία της κίνησης του, της οποίας η μόνη γνωστή δραστηριότητα είναι η σποραδική δημοσίευση ανακοινώσεων για καταγγελία της μετανάστευσης, της σιωνιστικής επιθετικότητας εναντίον της συρίας. Τo νοέμβρη του 17 οι mens τουλάχιστον ο ασχηγός έρχονται να δώσουν το χέρι στη “Διεθνή επαναστατική επιτροπή” του Fran Pucciarelli, μια δίχως όρους στήριξη του Κανταφι. Η σκηνή έλαβε χώρα στο θέατρο του Μain d’ or, το θέατρο όπου εκδηλώθηκε ο Ντιεντονέ, με την παρουσια του Ginette Skandrani ενός υποστηρικτή πολύ γνωστού των αρνητών του ολοκαυτώματος.

Είμαστε πολύ λιγότερο έπληκτοι που βλέπουμε τo Jamet να ξεκινά μερικούς μήνες αργότερα στις 11 μάη του 2018 να μαζεύει υπογραφές για ένα “αντιπαγκοσμιοποιητικό σύμφωνο”, που επιδιώκει να συσπειρώσει όλους εκείνους πυ θέλουν να πολεμήσουν τους “ολιγαρχικούς παγκοσμιοποίητές” που ενορχηστρώνουν μια παγκόσμια διακυβέρνηση με σκοπό την υποδούλωση της ανθρωπότητας και να πολεμήσει το σιωνιστικό άξονα που δημιουργεί συγκρούσεις και χάος.

Είμαστε ακόμα λιγότερο έκπληκτοι που χαμε δει το προηγούμενο σάββατο μαζί με τη Jamet άλλους πολίτες επίσης γνωστούς για τον αντισημιτισμό τους.

Ο Ερβ Λαλεν, γνωστός ως ρυσέν, πρώην μαχητής του FN, υπεύθυνος για την εθνικιστική επαναστατική ομάδα ριζοσπαστική ένωση Unité Radicale στη Ile-de-France στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έγινε γνωστός από την επίθεση εναντίον του ιερέα Μπερζέρ στη βασιλική του Saint dennis στις 15 σεπτεμβρίου του 2013, λόγω της υποστήριξης του στους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Στη συνέχεια κάτω απ’ το όνομα Ερβ `Ρυσέν δημοσιεύει διάφορα βιβλία πολύ πιο αντισημιτικά από τα άλλα στα οποίοα αναλύσει το ρόλο του “εβραίου παγκοσμιοποιητή” εστιάζοντας στη ψυχολογία του παζαριού. Τσκτικά προσκαλούταν να εκφραστεί στο εβδομαδιαίο πεταινιστικό Rivarol, και ήταν κοντά στην ΟF μέχρι τη διάλυση της. Ο Ρυσέ σε ένα βίντεο που σημερα έχει κρυφτεί αυτοπροσδιορίζεται ως ρατσιστής και αντισημίτης.

Ενας φίλος του Ρυσέ, γνωστός με το ψευδώνυμο John Balder, που θεωρεί τον αρνητιστή του ολοκαυτώματος Φορισόν ως “ήρωα της αντίστασης ενάντια στη δικτατορία των εβραίων” στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Βalder ήταν παρών στο τελευταίο συνέδριο στην Αγγλία την προηγούμενη μέρα από το θάνατο του, μαζί με τον Πιέρ Ντορτιγκιλέρ, τη Μαρία Πουμιέρ και το Βενσέν Ρεηνουάρ τον καθολικό φονταμενταλιστή και αρνητιστή και λίγους εκλεγμένους από το βρετανικό εθνικό μετωπο

Ο Kevin Licata μια εκδοχή του “Vincent Lapierre” με μικρά πόδια, φιλοξενεί ένα κανάλι του Youtube, “Chroniques de rue”, στο οποίο διεξήγαγε συνέντευξη με προσωπικότητες γνωστές για την “αγάπη” τους από την εβραϊκή κοινότητα, όπως ο υποστηρικτής της μαύρης υπεροχής Kemi Seba, o αγύρτης Alain Solar και ο νεοναζί Daniel Conversano ή ο δiευθυν τής του rivarol, Joreme Bourdon.

Ολος αυτός ο μικρός κόσμος γνωρίζεται καλά και συναντιέται μέσα σε διάφορες εκδηλώσεις τις ριζοσπαστικής άκρας δεξιάς όπως για παράδειγμα τη “fête du pays réel” της καθολικής φονταμενταλιστικής οργάνωσης Civitas: να σημειώσουμε ότι η μαχήτρια της
Résistance helvétique που τις συνδιοργανωνει είναι επίσης οπαδός του Φορισόν και τον έχει συναντήσει αρκετές φορές.

Ο ζαν λαμούρ διακεκριμένος αγωνιστής της πρώην ΟF, o οποίος επιδόθηκε στο διαδικτυακό αντι-αντιφασισμό. Hθελε μάταια να εντοπίσει τους συμμετέχοντες στην ορδή. Συγγνωμη Ζαν εσύ δεν ξερεις ποιοι είμαστε αλλά εμείς σε γνωρίζουμε.

Πίσω από την κάμερα, για να κινηματογραφήσετε τους φίλους τους, υπάρχει ο Victor Diaz του Vivar, γνωστός και ως victor lenta: έχει περάσει απ’ το μπλοκ της Ταυτότητας (στμ ακροδεξιό ταυτοτικό κινημα στη βόρεια ευρώπη) στις αρχές του 2010 και λογικά ασχολείται με τοπικούς Ιdentitaires (ταυτοτικούς) του oustal σε αυτή την πόλη. Αυτή τη φορά, ο Λάντα εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Μαύρο κρίνο του Ροδόλφκε Κρέβελ. Τo σεπτέμβριο του 2012 χωρίς να ειδοποιήσει κανένα ο βίκτωρ έφυγε από το μπλοκ και ανέλαβε την πρωτοβουλία της εθνικιστικής νεολαίας.

Το 2014 ξεκίνησε το κίνημα “continental unit” το οποίο ήθελέ να συγκεντρώσει γάλλους εθελοντές για να πολεμήσουν μαζί υπέρ του πούτιν στο donbass. Ετσί πηγαίνει στην Ουκρανία κι είναι μονο μια ντουζίνα με 3-4 γάλλλους.

Eίχε μιλήσει πρόσφατα στη Ρωσία κάτω απ’ το ψευδώνυμο Βίκτωρ Αλφόνσο στο οποίο προσκληθηκε επίσης ο τζορτζέ κουζμάνοβιτς, σύμβουλος υπέρ του πούτιν στο melechon.

Tι μπορούμε να συμπεράνουμε…

Μπορούμε να φανταστούμε ότι δεκάδες “κίτρινα γιλέκα” που ακολούθησαν αυτές τις τρομαχτικές περσόνες δεν μοιράζονται απαραιτήτως τον αντισημιτισμό τους, ούτε καν έχουν ιδέα ποιοι είναι αυτοί. Και αυτό είναι το πρόβλημα: όταν δε γνωρίζουμε πραγματικά που πηγαίνουμε,ρισκάρουμε να ακολουθήσουμε οποιονδήποτε και η μικρή ακτιβιστική εμπειρία που έχουν αυτά τα άτομα να ειναι αρκετή για να τους κατραστήσει ηγέτες… Λoιπόν τα κίντρινα γιλέκα έχουν συνάντηση στο παρίσι το επόμενο σαββατοκύριακο, η Jamet και η φίλη του έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι εκεί: τώρα που η πολιτική τους διαδρομή είναι γνωστή, ελπιζουμε να έχουν καλύτερη ικανότητα να τους διακρίνουν όσοι θέλουν να εκφράσουν τη συγκρουσιακότητα τους το επόμενο σαββατοκύριακιο.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Συζήτηση για τα «Κίτρινα Γιλέκα» – Alerta Comunista
  2. Κύμα αντισημιτικών επιθέσεων στη Γαλλία
  3. Το Καρναβάλι του αντισημιτικού μίσους
  4. Το Καρναβάλι του αντισημιτικού μίσους | Benjamin conti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: